RHODE-ISLAND ALB 5D

RHODE ISLAND ALB 5D

Invetia se refera la o subpopulatie din rasa RHODE-ISLAND rosu, homozigota pentru gene golden, destinata producerii mascului hibrid simplu (5Cx5D) necesar realizarii prin incrucisareea lui cu femela hibrid simplu ( 5Ax3B) –apartinand rasei RHODE ISLAND ralb, a gainilor hibride ROSO SL-2000, utilizate in productia de oua pentru consum cu cu coaja pigmentata, destinate populatiei. De asemenea, linia de gaini, rase mixte Rhode-Island alb 5D, participa in schemele de obtinere a hibridului ROSO SL-93 exploatati tot in productia de oua pentru consum, cu coaja pigmentata, destinata populatiei.
Genele heterosomale silver si golden au rol in transmiterea culorii penajului la puii hibrizi de o zi si fac posibila separarea cocoseilor hibrizi, de puicutele hibrizi.
Insusirile productive ale liniei sunt 307 oua pe femela furajata pe ciclu productive, cu o greutate media aa acestora de 58,3 si 61,2g la varstele de 26 si 34 saptamani, 1920 g greutatea medie a femelelor si 2580 g greutatea medie a masculilor la varsta de 34 saptamani, gainile produc primul ou la varsta de 154 zile, viabilitatea tineretului este 96% iar a adultelor de 95%, fertilitatea medie fiind de 91,2% iar eclozionabilitatea oulelor de 81,6%. Pasarile din aceasta linie sunt calme si rezintente la boli.